Choose your region

or choose our
SEARCH
REGION: NETHERLANDS

3-sep-2018 | Weingarten / Sydney

CHG-MERIDIAN neemt Australisch technologie financieringsbedrijf equigroup over

• Strategische groei voor het verhogen van dienstverlening voor de CHG-MERIDIAN Group
• equigroup opent deuren in aantrekkelijke regio Australië / Nieuw-Zeeland
• CHG-MERIDIAN is nu aanwezig in 25 landen over de hele wereld

CHG-MERIDIAN, een onafhankelijke specialist in technologiebeheer en financiering met het hoofdkantoor in Zuid-Duitsland, verwierf in Sydney gevestigde equigroup op 1 september 2018. De overname van het Australische bedrijf is een belangrijke mijlpaal in de groeistrategie van CHG-MERIDIAN en ook de grootste overname in zijn geschiedenis. De overname zal een strategische groei-impuls geven voor het volume van de lease-deals in de CHG-MERIDIAN Group. Hierdoor zal het bedrijf aanwezig zijn in in totaal 25 landen. Voor de eerste keer zal het niet alleen actief zijn in Europa, Noord-Amerika en Zuid-Amerika, maar ook in Australië en Nieuw-Zeeland.

Equigroup: dient meer dan 1500 klanten in zeven landen

Equigroup werd opgericht in 1990 en biedt oplossingen op het gebied van IT-beheer en technologiebeheer in de zorgsector. De groep, die equigroup Asia Pacific, equigroup UK en NF Techfleet omvat, is actief in zeven landen en heeft ongeveer 100 werknemers. De 1500 klanten variëren van internationale bedrijven tot kleine en middelgrote ondernemingen en organisaties in de publieke sector. equigroup ondersteunt deze klanten gedurende de gehele levenscyclus van hun investeringen in informatietechnologie en medische technologie. De diensten- en assetportfolio's van CHG-MERIDIAN Group en equigroup zijn daarom een perfecte match.

Strategische basis voor verdere winstgevende groei

"Via equigroep zetten we voet in een groeiende en zeer aantrekkelijke economische regio. De overname zal ook een strategische groeistimulus bieden voor onze middellange termijn doelstelling voor een lease volume van € 2 miljard ", zegt dr. Mathias Wagner, voorzitter van de raad van bestuur van CHG-MERIDIAN.


Veel van de Duitse en internationale klanten van de CHG-MERIDIAN Group zijn ook vertegenwoordigd in Australië en Nieuw-Zeeland. Bovendien is equigroup aanwezig in delen van West- en Noord-Europa, dus de acquisitie zal de marktpositie van CHG-MERIDIAN in het VK, Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken versterken.


Integratie in de CHG-MERIDIAN Group is ook voordelig voor equigroup. "Als lid van de internationale CHG-MERIDIAN Group zullen we profiteren van een wereldwijde voetafdruk en extra expertise", zegt Michael Stilp, CEO van equigroup. Door activiteiten te combineren en de positionering als een onafhankelijke provider te versterken, zal CHG-MERIDIAN in staat zijn klanten een nog betere service te bieden en de aanpak van hun diensten te verbeteren.

CHG-MERIDIAN: overname versterkt positieve bedrijfsontwikkeling

De acquisitie van equigroup is een strategische mijlpaal die de positieve ontwikkeling van CHG-MERIDIAN verder zal versterken. Met € 735 miljoen steeg het volume van de lease-inkomsten tot 31 juli 2018 met 9 procent ten opzichte van het voorgaande jaar (tot 31 juli 2017: 675 miljoen euro). De winst voor belastingen was ook 9 procent hoger dan in het voorgaande jaar. "Op basis van deze bemoedigende cijfers zijn we optimistisch dat we de laatste vier maanden van 2018 ingaan en dat we het lopende boekjaar kunnen afronden met nog een positieve reeks resultaten", zegt dr. Mathias Wagner.

Dankzij equigroup krijgen we toegang tot een groeiende en heel aantrekkelijke regio
Dr. Mathias Wagner

Downloads

  • 09-2018 CHG-MERIDIAN Press Release Acquisition equigroup (EN)

    docx, 117 KB
  • 09-2018 CHG-MERIDIAN Press Release Acquisition equigroup (EN)

    pdf, 155 KB

Uw contact

Aarzel niet ons te contacteren voor meer informatie.

Matthias Steybe

Head of Communications and Marketing

De CHG-MERIDIAN Group is een van 's werelds leidende onafhankelijke aanbieders van technologische beheerdiensten voor de IT-, industriële en gezondheidszorgsectoren. Met zo'n 1000 medewerkers biedt de CHG-MERIDIAN Group zijn klanten uitgebreide ondersteuning voor hun technologische infrastructuur. Dit varieert van advies-, financiële en operationele diensten tot remarketing van gebruikte apparatuur via zijn twee technologie- en servicecenters in Duitsland en Noorwegen.

 

De CHG-MERIDIAN Group levert efficiënt technologisch beheer voor grote en middelgrote bedrijven en cliënten in publieke sectoren. Het bedient momenteel wereldwijd meer dan 10.000 klanten en beheert technologische investeringen met een totale waarde van meer dan € 4,75 miljard. Het online gebaseerde technologie- en servicemanagementsysteem TESMA® zorgt bij meer dan 15.000 gebruikers voor maximale transparantie in technologisch beheer. De CHG-MERIDIAN Group heeft kantoren in 25 landen over de hele wereld. Hun Nederlandse kantoor staat in Rotterdam.