Choose your region

or choose our
SEARCH
REGION: NETHERLANDS

22-mrt-2018 | Weingarten

CHG-MERIDIAN vertoont een positieve groei in 2017

• Verhoogd: het volume van de lease-contracten stijgt met 8 procent op jaarbasis
• Succesvol: diversificatie van technologie en internationale positionering werpen vruchten af
• Innovatief: digitalisering biedt verdere kansen voor winstgevende groei

CHG-MERIDIAN, specialist in non-captive technologiemanagement en -financiering, kan terugkijken op weer een positief boekjaar. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Weingarten, Duitsland, en is aanwezig meer dan 35 locaties in 22 landen. In 2017 genereerde het een lease-contracten van € 1,244 miljard, een stijging van 8 procent (2016: € 1,155 miljard). De nettowinst bedroeg met € 57 miljoen ongeveer hetzelfde niveau als in het voorgaande jaar (2016: € 58 miljoen). De winst voor belastingen kwam uit op € 87 miljoen, wat ruim 4 procent meer was dan in het voorgaande jaar (2016: € 83 miljoen).

"Omdat onze klanten meer profiteren van de digitalisering van de IT-, industriële- en zorgsector, hebben we in 2017 opnieuw een sterke en winstgevende groei kunnen realiseren", aldus Dr. Mathias Wagner, voorzitter van de raad van bestuur van CHG-MERIDIAN, op de jaarlijkse persconferentie.

CHG-MERIDIAN heeft sterke zakelijke relaties met meer dan 70 financieringspartners in 21 landen. Het volume externe financiering dat in 2017 werd gedaan bedroeg in totaal € 1 miljard, waarvan € 155 miljoen met succes op de kapitaalmarkten werd geplaatst in de vorm van obligaties en gesyndiceerde leningen. Dit betekende een verdere verbetering van de financieringsvoorwaarden in vergelijking met 2016.

Succesvol: diversificatie werpt zijn vruchten af

Onder haar bedrijfsstrategie richt CHG-MERIDIAN zich niet alleen op IT, maar ook op industriële en medische technologie, die allemaal een bemoedigende prestatie leverden in 2017. Industriële technologie bestaat voornamelijk uit investeringen door grote bedrijven in industriële machines, verkoopautomaten en intralogistiek en materiaalbehandelingsapparatuur. Deze onderneming vertegenwoordigde ongeveer 11 procent van het totale volume van de huurcontracten.


De medische technologie sector omvat de belangrijkste medische apparatuur die door veel ziekenhuizen en andere zorgaanbieders wordt gebruikt, zoals CT-scanners, ventilatoren en infusiepompen. Een van de voordelen van de flexibele financieringsmodellen is dat in een tijdperk van steeds strakkere budgetten, dringend vereiste investeringen in de gezondheidszorg kunnen worden gerealiseerd op basis van behoeften. Dit bedrijf heeft in 2017 ongeveer 9 procent van de totale lease-contracten bijgedragen.


"Nu we gespecialiseerd zijn in zowel industriële als medische technologie, bieden we onze klanten een volledig beeld van de totale kosten van een technologische investering", voegt Dr. Wagner toe, waarin de technologische en financiële expertise van CHG-MERIDIAN wordt uitgelegd. "Dergelijke kosten zijn normaal gesproken veel hoger dan de daadwerkelijke initiële investering en er is geen transparantie met betrekking tot deze kosten gedurende de volledige levensduur van de apparatuur. Dit betekent dat waardevolle efficiëntie en kostenaspecten niet worden benut. "

CHG-MERIDIAN profiteert van geografische diversificatie dankzij zijn internationale aanwezigheid. Dit heeft het bedrijf in staat gesteld een solide en breed bedrijfsmodel te ontwikkelen. In 2017 werd ongeveer 50 procent van het volume aan lease-contracten gegenereerd buiten de thuismarkt van Duitsland en alle regio's droegen bij aan de winstgevende groei.

Innovatief: digitalisatie creëert opportuniteiten

CHG-MERIDIAN bleef vorig jaar de ontwikkeling van digitale vaardigheden stimuleren, zoals blijkt uit zijn betrokkenheid bij het D21-initiatief. Dit initiatief is het grootste non-profitnetwerk van Duitsland voor de digitale samenleving, bestaande uit vertegenwoordigers van handel en industrie, politiek, wetenschap en maatschappelijke organisaties.


"Bedrijven zijn steeds meer bereid om hun werknemers te helpen meer gebruik te maken van digitale technologie, om zichzelf uit te rusten voor de toekomst en hun concurrentiepositie te behouden. Onze IT-oplossingen, met name onze Enterprise Mobility Solutions, ondersteunen deze trend precies. Ik ben ervan overtuigd dat we met ons aanbod aan oplossingen nog steeds een aanzienlijk groeipotentieel kunnen ontgrendelen in de meeste van onze markten ", aldus Dr. Wagner. Dit omvat de digitalisering van verdere klantinterfaces en de ontwikkeling van aanvullende diensten voor Enterprise Mobility Solutions.

Optimistische kijk op 2018

In 2018 streeft CHG-MERIDIAN in het kader van haar digitale strategie ernaar om zowel klantgerichte als interne processen te verbeteren door deze te digitaliseren. Het bedrijf zelf kan meer gebruikmaken van digitale technologie om zijn processen verder te automatiseren, te vereenvoudigen en te versnellen en te profiteren van de voordelen die dit oplevert. CHG-MERIDIAN is ervan overtuigd dat het zijn pad van dynamische groei in 2018 kan ondersteunen.

Downloads

  • 03-2018_CHG-MERIDIAN_Annual Press Conference (EN).docx

    docx, 222 KB
  • 03-2018_CHG-MERIDIAN_Annual Press Conference (EN).pdf

    pdf, 204 KB