Choose your region

or choose our
SEARCH
REGION: NETHERLANDS

9-apr-2019 | Weingarten

Succesvolle prestaties zorgen voor recordjaar bij CHG-MERIDIAN

• Groei: Lease-contracten stijgen met 22 procent op jaarbasis
• Internationalisering: succesvolle acquisitie van equigroep van Australische technologiespecialisten in 2018
• Circulaire economie: verdere toename van het aantal gereviseerde en gegevensverouderde activa voor de secundaire markt

De internationale CHG-MERIDIAN Group kan terugkijken op een zeer succesvol jaar. De onafhankelijke aanbieder van technologiebeheer en financiering verhoogde in 2018 het volume aan lease-contracten met 22 procent tot € 1.511 miljard (2017: € 1,244 miljard). De winst uit gewone activiteiten (vóór belastingen) bedroeg € 95 miljoen, wat 9 procent meer was dan het cijfer van vorig jaar (2017: € 87 miljoen). Het nettoresultaat (na belastingen) steeg met € 66 miljoen met iets minder dan 15 procent (2017: € 57 miljoen).

"De voortdurende digitale transformatie van de activiteiten van onze klanten stelde ons in staat om onze hoge groei te handhaven en leidde tot nieuwe recordresultaten in 2018, terwijl onze geografische en technologische diversificatie zijn vruchten afwerpt, waardoor we ook zeer goed gepositioneerd zijn voor toekomstige groei." zegt dr. Mathias Wagner, voorzitter van de raad van bestuur van de CHG-MERIDIAN Group.

Organische groei van 15 procent was een van de belangrijkste factoren van het recordaantal lease-contracten. Dit werd gegenereerd in een verschillende markten en duidt op een voortzetting van de succesvolle bedrijfsstrategie. Internationale lease-contracten waren goed voor ongeveer 52 procent van het totaal. De sectoren industriële technologie en zorgtechnologie, die momenteel een expansie en internationalisering doormaken, hebben goed gepresteerd. In 2018 droegen ze een positieve bijdrage van ongeveer 20 procent bij aan het volume van de leaseovereenkomsten van de CHG-MERIDIAN Group.

Verdere internationale groei door de overname van equigroup

In september 2018 nam CHG-MERIDIAN de specialist op het gebied van technologiebeheer equigroup over (HQ: Sydney, Australië). De opname van de onderneming in de geconsolideerde rekeningen van de Groep gedurende vier maanden van dat jaar droeg verder bij aan de groei van CHG-MERIDIAN.
"De acquisitie van equigroup was een ander belangrijk onderdeel van de groeistrategie van CHG-MERIDIAN. Het gaf ons toegang tot een groeiende en zeer aantrekkelijke regio en versterkte ook onze marktpositie in West- en Noord-Europa ", legde Wagner uit.

Aantal refurbishede assets voor de tweedehandsmarkt blijft stijgen

Het aantal assets dat op de tweedehandsmarkt een tweede leven kreeg steeg ook in 2018. In totaal werden ongeveer 690.000 IT-apparaten, tot dusverre het hoogste aantal, professioneel refurbished voor de secundaire markt binnen de Groep. CHG-MERIDIAN's eigen technologie- en servicecentra in Gross-Gerau (Duitsland) en Skien (Noorwegen) brachten ongeveer 552.000 apparaten op de markt. Als een van de toonaangevende remarketers van IT-assets in Europa, heeft CHG-MERIDIAN lange tijd een waardevolle bijdrage geleverd aan duurzaamheid en een efficiënte circulaire economie door die assets efficiënt te hergebruiken.


Het wissen van professionele gegevens van de IT-apparatuur bleef een duurzame motor van groei in 2018. Het aantal apparaten dat werd gewist, steeg tot ongeveer 213.000 eenheden binnen de hele groep. Hiervan hebben ongeveer 168.000 apparaten een gecertificeerde verwijdering ondergaan in de eigen technologie- en servicecentra van CHG-MERIDIAN.


"Bedrijven worden zich steeds meer bewust van het belang van gegevensbescherming en gegevensbeveiliging en onze gecertificeerde eraSURE®-service is ideaal om tegemoet te komen aan deze trend, en daarom is het een belangrijk onderdeel van ons oplossingsportfolio gedurende de gehele IT-levenscyclus", zegt Wagner.

Innitiatieven voor verdere digitalisatie: een optimistisch vooruitzicht op 2019

Naast verdere internationalisering richt CHG-MERIDIAN zich ook sterk op digitalisering. In het bijzonder ondersteunt CHG MERIDIAN zijn klanten met een compleet scala aan diensten met betrekking tot de digitale werkplek gedurende de gehele levenscyclus van technologie, en biedt daarmee toegevoegde waarde in de context van complexe - vaak internationale - digitaliseringsprocessen.


Met deze expertise is CHG-MERIDIAN ervan overtuigd dat het zijn pad van dynamische groei in 2019 kan ondersteunen. "Een groot aantal klantprojecten, samen met de implementatie van onze eigen digitale strategie, hebben ons in staat gesteld waardevolle expertise op te bouwen, die we als een onafhankelijke aanbieder beschikbaar stellen aan onze klanten. We bieden een externe kijk om hen te ondersteunen bij de implementatie van hun digitalisatieprojecten, en bieden ook financiering op maat en efficiënt technologiebeheer, "legde Wagner uit.

Downloads

  • 04-2019_CHG-MERIDIAN Press Release Results 2018

    docx, 192 KB
  • 04-2019_CHG-MERIDIAN Press Release Results 2018

    pdf, 166 KB

CHG-MERIDIAN Group

CHG-MERIDIAN Group is een van de meest toonaangevende onafhankelijke aanbieders van technology management in de technologische, industriële en zorgsectoren. Met zo'n 1000 medewerkers biedt CHG-MERIDIAN haar klanten uitgebreide ondersteuning voor hun technologische infrastructuur. Dit begint bij het geven van advies, het aanbieden van financiële en operationele diensten tot remarketing van gebruikte apparatuur via haar twee technology & service centers in Duitsland en Noorwegen.

CHG-MERIDIAN ondersteunt grote en middelgrote bedrijven en cliënten in de publieke sector en bedient momenteel wereldwijd meer dan 10.000 klanten. De totale waarde van de technologische investeringen bedraagt meer dan € 6,13 miljard. Het inhouse technology & service managementsysteem TESMA zorgt voor maximale transparantie in het beheer van budgetten en assets bij meer dan 15.000 klanten wereldwijd. De groep heeft  37 filialen in 25 landen over de hele wereld. Het Nederlandse kantoor bevindt zich in Rotterdam.

Efficient Technology Management®