Choose your region

Eastern Europe
Northern Europe
Australia / New Zealand
or choose our
SEARCH
REGION: NETHERLANDS

Duurzame ontwikkeling

VOOR DE TOEKOMSTIGE GENERATIES

Focussen op de toekomst met inachtneming van gevestigde waarden is voor ons eenvoudigweg logisch. Dit is de reden waarom CHG-MERIDIAN een ontwikkeling ondersteunt die zeer innovatief, robuust en absoluut compatibel is met mens en milieu. Waar we ook actief zijn over de hele wereld, we handelen eerlijk en integer.

Refurbishment actief promoten

Ons doel is om een effectieve bijdrage te leveren aan duurzame ontwikkeling en aan het behoud van de wereldvoorraden. Om dit doel te bereiken, gebruiken we onze kerncompetentie van innovatief technologiemanagement. Door IT-apparatuur professioneel op te frissen en te remarketing, verlengen we de gebruiksduur en dragen we bij aan de recycling van IT. 

Elk jaar frist CHG-MERIDIAN in Gross-Gerau in Duitsland en in Skien, Noorwegen bijna 500.000 IT-apparaten op voor remarketing. Onze remarketingexperts verkopen wereldwijd gerenoveerde apparatuur en kunnen zo inkomsten genereren voor onze klanten die meestal de normale marktprijzen overschrijden. We blijven ons hergebruikconcept uitbreiden, zodat we alle klanten een certificering kunnen bieden dat hun oude apparatuur op een milieuvriendelijke en sociaal voordelige manier is hergebruikt en verwijderd.

Thrifty van nature: het omzetten van onze wereldwijde serverinfrastructuur in cloudtechnologie heeft ons elektriciteitsverbruik aanzienlijk verminderd.

Hergebruik is een prioriteit

CHG-MERIDIAN België heeft in 2014 een nieuw proefproject gelanceerd - het eerste in zijn soort in de wereld. Bij het aanschaffen van nieuwe IT-apparatuur kunnen klanten een milieuvriendelijk en sociaal gunstig gecertificeerd proces voor hun computers bestellen dat ook een goed doel kan helpen. Grote bestellingen werden ontvangen van klanten zoals consultancybedrijf Deloitte en de Belgische ziekteverzekeringsmaatschappij CMA (Christelijke Mutualiteit Antwerpen).


Twee erkende non-profitorganisaties zijn partners in het project: Close the Gap, dat scholen en opleidingscentra in ontwikkelingslanden voorziet van apparatuur die nog steeds in goede staat verkeert, en WorldLoop, dat defecte gebruikte apparatuur verzamelt in ontwikkelingslanden en neemt het om professioneel te worden gerecycleerd om waardevolle grondstoffen terug te winnen.

Aanzienlijk betere energie-efficiëntie

CHG-MERIDIAN werkt samen met de TÜV Rheinland-autoriteit voor veiligheidsstandaarden om klanten een energie-efficiënte certificering van datacenters te bieden. Als onderdeel van de controle controleren we airconditioningsystemen, de voeding, CO₂-emissies en datacenterbeheer en gebruiken vervolgens de bevindingen om een reeks acties om nog meer te optimaliseren. Een certificeringscyclus van drie jaar zorgt ervoor dat operators regelmatig investeren in geavanceerde technologieën.

Met een succesvol resultaat vieren we een dubbele overwinning: onze klanten verbeteren hun efficiëntie en leveren een belangrijke bijdrage aan de bescherming van het milieu.

Initiatief tonen

Als lid van het D21-initiatief helpen we actief mee aan het vormgeven van de verandering in deze snel veranderende kennismaatschappij. Hoger onderwijs en opleiding zijn de sleutel tot een naadloze overgang. CHG-MERIDIAN ondersteunt praktische en interdisciplinaire projecten, de campagnes zijn nauw verbonden met digitale media. Het bedrijf is een officiële partner van de digitale index 2016 van D21. Het D21-initiatief, dat wordt gesteund door de Duitse federale overheid, heeft sinds 2013 zijn index samengesteld om te meten hoe 'digitaal' de Duitsers zijn - en waar er nog hiaten zijn.


Ons nieuwe hoofdkantoor in Weingarten heeft een benchmark gezet tijdens de vroege bouwfase, met een succesvolle combinatie van lage milieu-impact en esthetiek. De tweede bouwfase, een energiezuinig Passivhaus-gebouw, gaat nog verder, met fotovoltaïsche, geothermische en regenwateropvangsystemen.

Integriteit in de praktijk

Integriteit is de basis van onze cultuur en de basis voor onze groei. We benadrukken respect en vertrouwen - evenals strikte naleving van regels - in onze omgang met elkaar. We verwachten van onze zakelijke partners en klanten dat ze de wet naleven en eerlijke concurrentiepraktijken volgen.


Onze gedragscode is sinds 2013 bindend voor alle CHG-MERIDIAN-werknemers wereldwijd. Het geeft richtlijnen voor het dagelijks gedrag, heeft tot doel wangedrag te voorkomen en is daarom van fundamenteel belang voor onze toekomstige groei. Group Risk Controlling werd ook opgericht als een nieuwe afdeling. Sindsdien was de Chief Compliance Officer verantwoordelijk voor ons klokkenluidersysteem dat zakelijke partners, klanten en werknemers in staat stelt nalevingsovertredingen anoniem te melden.

                         

We concentreren ons altijd op duurzaamheid, bij alles wat we doen. Deze houding vormt een stevige en betrouwbare basis voor onze groei en onze relaties met werknemers, klanten, zakelijke partners en de samenleving.

Contacteer ons!

Aarzel niet contact met ons op te nemen, we vertellen u graag meer over onze duurzame visie en hoe we u daarin kunnen bijstaan.

CHG-MERIDIAN Netherlands BV

Ontdek meer!

Ontdek meer over al onze mogelijkheden en wat onze oplossingen voor u kunnen betekenen door op de linken onderaan te klikken.
EEN BETROUWBAAR EN GECERTIFIEERD PROCES OM UW DATA TE VERWIJDEREN

Certified data center

Thanks to our TÜV certification, the Charité University Medical Center in Berlin now enjoys even greater prestige as an energy-efficient data center.

MORE ABOUT TÜV CERTIFICATION 
TECHNOLOGY AND SERVICE CENTER

High-quality remarketing

Good for our customers, good for the environment: Our professional remarketing extends the useful life of IT equipment.

MORE ABOUT REMARKETING 
Verantwoordelijkheid

Onze Code of conduct

We dragen onze ethische manier van ondernemen hoog in het vaandel. Lees er hier alles over.

LEER MEER