Choose your region

or choose our
SEARCH
REGION: NETHERLANDS
Digitale werkplek

Ontsnap aan de TCO-val

Of een IT-infrastructuur zichzelf terugbetaalt of niet, hangt niet alleen af van de aankoopkosten. We behandelen de kosten die vaak over het hoofd worden gezien en laten zien hoe u de correcte total cost of ownership berekent.

Als je een nieuwe IT-infrastructuur plant, is de eerste vraag die je jezelf als CFO stelt of de investering winst oplevert. Het antwoord zit in de berekening van de total cost of ownership (TCO). Als de berekening van de TCO juist wordt uitgevoerd, zijn niet alleen de aankoopkosten bekend, maar ook welke kosten gedurende de levensduur van de IT-infrastructuur je kunt verwachten. Bij de berekening moet je ook rekening houden met factoren als gebruikspatronen, onderhoudseisen, verlies of schade, proceskosten en locatie gerelateerde invloeden. Maar veel bedrijven zien deze kosten over het hoofd.

Vergeet niet om alle kosten mee te nemen

Stel dat je jouw medewerkers van de buitendienst wilt voorzien van smartphones. De aanschafkosten van het aantal benodigde apparaten bij elkaar optellen is niet voldoende. Je  moet denken aan vele factoren die invloed hebben op TCO, zoals:

  • de kosten voor uitrol en apparaat beheer (tools en proceskosten)
  • accessoires om de apparaten te beschermen (hoesjes en screenprotectors)
  • kosten voor beveiligingssoftware (mobiele beveiligingsapps)
  • kosten voor reparatie bij schade
  • kosten voor vervanging bij diefstal of verlies
  • terugname van de apparaten
  • gecertificeerde data verwijdering

Als de TCO voor complexere IT-infrastructuren moet worden berekend, voor bijvoorbeeld internationaal gebruik, is nog meer ervaring nodig om dit goed te doen.

Gebruik de juiste benchmarks

Op dit punt zijn vergelijkingen en benchmarks uiterst waardevol. De meeste belangrijke IT leveranciers bieden TCO-berekeningen, maar je kunt niet zeker weten of deze neutraal zijn. Zo kunnen ze in het voordeel van de leverancier uitvallen.  

Het is niet ongebruikelijk dat meer dan één leverancier betrokken is bij een project, om te voorkomen dat men afhankelijk is van slechts één leverancier. Wanneer dit het geval is, is de vraag hoe individuele TCO-berekeningen op elkaar aansluiten. Hier kan de expertise van een onafhankelijke externe partner van onschatbare waarde zijn. Deze partner moet de benodigde expertise hebben, bekend zijn met jouw sector en de technologie die je wilt gaan gebruiken. Ook moet de partner benchmarks kunnen leveren die geschikt zijn voor jouw project en jouw bedrijf.

De partner moet onafhankelijk zijn van IT leveranciers. Pas dan kunnen zij de beste beslissingen nemen voor jouw project.

Vertrouw op robuuste feiten

Er is nog een factor die vaak over het hoofd wordt gezien bij TCO: de kostenberekeningen die gedurende de levensduur kunnen veranderen. Aan alle fasen van de IT-levenscyclus moet aandacht worden besteed. Van planning van infrastructuur en aankoop apparatuur, tot uitrol, contractbeheer, proceskosten, onderhoud en activabeheer en uiteindelijk terugname en veilige data verwijdering.

De onafhankelijke partner zal je de data en kennis geven die je nodig hebt om een weloverwogen beslissing te nemen over aankoop, werking, financiering en services, en om de haalbaarheid van de geplande kapitaalinvesteringen goed te kunnen beoordelen. Dit geeft je de IT-infrastructuur die je nodig hebt voor jouw innovatieproject samen met alle relevante data die nodig zijn voor jouw financieel beheer.

Focus op transparantie

Een uitgebreide TCO-berekening biedt de basis voor de juiste financiële strategie. De strategie die past bij jouw specifieke project moet flexibel zijn en de gehele levensduur in overweging nemen. Hiervoor zijn transparantie en strakke controle van IT en financiën vereist. Net als de tools die je gebruikt voor het beheer van jouw IT-projecten, kan een geschikte partner de financiering in de gaten houden. De oplossing van CHG-MERIDIAN is TESMA®, een online tool voor technologie- en servicebeheer waarmee je op één plek contracten, services en leveranciers kunt beheren. Volledige TCO-berekeningen, transparante projecten en duidelijk gedocumenteerde financieringsstrategieën helpen jou bij je digitale innovatie zonder de kosten uit het oog te verliezen. Niet alleen op het moment van aankoop, maar gedurende de gehele levensduur.

NEEM CONTACT OP!

We horen graag van u! Als u op zoek bent naar een digitale werkplek, maar niet zeker weet waar u moet beginnen, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over het beste proces voor u.

Paul-Robbert Viskil

Vice President Sales, Netherlands

ONTDEK MEER

Ontdek de andere oplossingen en diensten die wij aanbieden.
Enterprise Mobility Solution

Intelligente oplossing om mobiel te werken

Onze nieuwe oplossing is de eerste allesomvattende oplossing die uw bedrijf een geavanceerde mobiliteitsstrategie biedt. Deze 'Enterprise Mobility Solutions' zijn ontworpen met alle mogelijkheden en services die nodig zijn om gemakkelijk mobiel te werken. Ontdek de intelligente manier om zakelijke mobiliteit mogelijk te maken.

lees verder 
MANAGED DESKTOP SOLUTIONS

Efficiënte organisatie van technologie-investeringen

Desktopcomputers, laptops en tablets: het beheer van IT-werkplekken is ingewikkeld geworden, vooral als elke gebruiker weer andere behoeften heeft. Met de managed desktop solution van CHG-MERIDIAN kunt u uw computeromgeving voor uw medewerkers efficiënter inrichten.

lees verder 
TECHNOLOGY AND SERVICE MANAGEMENT SYSTEM

TESMA®: De perfecte tool die iedereen verbindt

Ons doel is dat we uw werklast verminderen en u en uw bedrijf ondersteunen in elke fase van de levenscyclus van technologie. Dit is ons systeem TESMA®, dat commerciële en technische informatie samenbrengt in een volledig geïntegreerde tool waar elke afdeling alle nodige informatie kan vinden.

lees verder