Choose your region

or choose our
SEARCH
REGION: NETHERLANDS
Bevindingen van de D21-DIGITALE-INDEX 2017/2018

Hoe belangrijk zijn digitale vaardigheden in de zorgsector?

De digitale revolutie vindt maar langzaam plaats in de Duitse samenleving. Desalniettemin is er al een dringende behoefte voor bedrijven om te investeren in de opleiding van werknemers en daarmee in de toekomst van de gezondheidszorg. CHG-MERIDIAN, wederom een partner van de D21-Digital-Index studie, analyseerde het gewicht van deze digitale skills in de toekomst van de zorgsector.

Tuseen mens en machine - werken in de zorgsector in 2030

De digitale revolutie staat nog steeds in haar kinderschoenen in Duitsland. In de komende decennia zal het groeiende gebruik van digitale technologieën de werkmethoden en trainingsvereisten in de zorg en de gezondheidszorg veranderen. Verdere ontwikkelingen worden verwacht tegen 2030, waaronder intelligente prothesen en orthesen, een AR-bril voor het vastleggen van patiëntgegevens en exoskeletten voor zorgpersoneel die het gemakkelijker maken om patiënten op te tillen.


Daarom nemen de eisen aan artsen, verpleegkundigen, ziekenhuismanagers en ander ziekenhuispersoneel toe, door digitale kennis van zaken en de bereidheid om levenslang te leren een sleutelrol te laten spelen in de gezondheidszorg. Zijn bedrijven en werknemers klaar voor deze veranderingen? Volgens de bevindingen van de D21-Digital-Index zijn ze dat niet.

Digitale druk, maar weinig input - de verantwoordelijkheid ligt bij de wekgevers

Meer dan 30 procent van de respondenten gaf aan dat ze zich overweldigd voelen door het tempo van verandering en de complexiteit van digitalisering. Voor de leeftijdsgroep ouder dan 50 is dit 42%. Maar slechts 15 procent van de werkgevers geeft training over digitale technologieën. Nog minder bieden mobiel werken aan of zorgen ervoor dat werknemers vanuit huis kunnen werken. Slechts 16 procent van de respondenten kan profiteren van deze moderne manier van werken. Als gevolg hiervan leren werknemers nog steeds voornamelijk digitale vaardigheden buiten het werk. Werkgevers moeten veel meer doen om deze vaardigheidskloof te overbruggen.

Digitale vaardigheden promoten door een flexibele oplossing te bieden is een investering in de toekomst

"Zorgverleners moeten een grotere rol spelen bij het helpen van hun werknemers om gebruik te maken van digitale technologieën als ze hun toekomstige concurrentiepositie willen beschermen", zegt Peter Krause, hoofd van Healthcare Sector Sales Germany bij CHG-MERIDIAN. Het ontwikkelen van digitale competentie kan efficiëntie creëren en werknemersprogramma's kunnen de aantrekkelijkheid van zorgaanbieders als innovatieve werkgevers vergroten. Simpel gezegd, het bevorderen van de digitale vaardigheden van het personeel kan een concurrentievoordeel opleveren.


Opties voor training van medewerkers omvatten aangepaste bedrijfsconcepten voor mobiele apparaten en systemen, ook bekend als Employer Benefits Solutions. Een werknemers programma waarbij werkgevers de nieuwste IT-toestellen ter beschikking stellen van hun personeel, is een Enterprise Mobility Solution die digitale vaardigheden kan vergroten en mobiel werken mogelijk maakt.

Contacteer mij!

Ik kijk er al naar uit om over de zorgsector te praten.

Paul-Robbert Viskil

Vice President Sales, Netherlands

Ontdek meer over CHG-MERIDIAN

Ontdek onze oplossingen in de zorgsector en IT.
MEDISCHE TECHNOLOGIEËN

EEN PERFECT EVENWICHT TUSSEN KOSTEN EN BATEN

Medische technologie van CHG-MERIDIAN: wanneer u investeert in onze effectieve bedrijfsconcepten op maat, krijgt u de beschikking over de nieuwste medische technologie. Een perfect evenwicht dus tussen kosten en baten.

Lees meer 
Enterprise Mobility Solution

Intelligente oplossing om mobiel te werken

Onze nieuwe oplossing is de eerste allesomvattende oplossing die uw bedrijf een geavanceerde mobiliteitsstrategie biedt. Deze 'Enterprise Mobility Solutions' zijn ontworpen met alle mogelijkheden en services die nodig zijn om gemakkelijk mobiel te werken. Ontdek de intelligente manier om zakelijke mobiliteit mogelijk te maken.

lees meer 
20-feb-2018 – Berlin

Vereisten op het gebied van digitalisering in de gezondheidszorg

• Digitale vaardigheden zijn de sleutel in de gezondheidszorg
• Zorgverleners zijn efficiënter en vergroten het concurrentievermogen door hun personeel op te leiden
• CHG-MERIDIAN ondersteunt de D21-Digital-Index en analyseert de impact op investeringen in de gezondheidszorg

read on