digital
Workplace
Wat is de digitale werkplek?
01
Wat zijn de voordelen van een digitale werkplek?
02
De zes stappen naar een digitale werkplek
03
blog
Contact

Digital Workplace.
VAN WENS NAAR WERKELIJKHEID.

Scroll om te ontdekken

Wat is de digitale werkplek?

Dankzij de digitale werkplek kunnen werknemers op een veilige manier op afstand werken en met collega’s, dienstverleners en nationale en internationale klanten samenwerken. Technologieën zoals mobiele apparatuur, innovatieve apps en snelle internetconnecties spelen daarbij een belangrijke rol. Het draait echter ook om efficiënte en digitale platforms, welke samen met maatwerk processen zorgen voor een goede gebruikerservaring. Met de digitale werkplek bied je een flexibele, state-of-the-art werkomgeving die werknemers voorziet van alle informatie en processen die nodig zijn om hun werk eenvoudig en productief te maken. Dit garandeert dat u wordt ondersteund door uiterst gemotiveerde en vaardige werknemers.
This is some text inside of a div block.
90
%
Volgens Samsung Futureescape kan 90% van de het werk van de werknemers uitgevoerd worden op een mobiel apparaat met e-mailtoegang en toegang tot webbrowsers en Microsoft Office-software
This is some text inside of a div block.
33
%
Volgens het CEB werkt 33% van de werknemers zowel buiten als op de bedrijfslocatie.
This is some text inside of a div block.
Only
83
%
Volgens Oxford Economics zegt 83% van de grote retailers dat digitale transformatie een belangrijke bedrijfsdoelstelling is.

Wat zijn de voordelen van de digitale werkplek?

Verhoogde efficiëntie

Digitale werkplekoplossingen, virtuele samenwerking en gedeelde kantoorruimtes helpen de productiviteit en innovatieve kracht van uw onderneming te verhogen. Zo kunnen uw werknemers bijvoorbeeld werken terwijl ze onderweg zijn of ergens zitten te wachten, zodat ze meer tijd hebben voor andere activiteiten.
De digitale werkplek helpt ook uw bedrijfsprocessen te optimaliseren. Alle gegevens en processen zijn beschikbaar in een centrale werkomgeving. Goedkeuringsprocessen of orders voor verbruiksgoederen vergen slechts enkele muisklikken, wat het werk van de IT- en inkoopafdelingen eenvoudiger maakt.

Besparingen en kostentransparantie

Efficiëntere processen en een optimale werkomgeving kunnen aanzienlijke besparingen opleveren. Alle onkosten in verband met het bestellen en gebruiken van IT-apparatuur kunnen nauwkeurig worden berekend en voorzien.

Grotere werknemers tevredenheid

Uw werknemers spelen een steeds actievere rol in het selecteren van de IT-apparatuur voor hun digitale werkplek. Deze betrokkenheid zorgt ervoor dat ze meer tevreden over hun apparatuur zijn, wat kan leiden tot efficiënter en beter werk. Eenvoudigere, intuïtievere processen en de bijbehorende tijdsbesparingen kunnen ook bijdragen aan een betere gebruikerservaring. Door uw werknemers te betrekken kunt u ook profiteren van de technische vaardigheden en kennis van digitale onderwerpen van uw medewerkers.

Interessanter voor sollicitanten

Vooral goed opgeleide jonge werknemers stellen gestroomlijnde en efficiënte IT-processen, samen met de maximale vrijheid, zeer op prijs bij het kiezen van de tools voor hun werk. De huidige strijd om talent, die waarschijnlijk de komende jaren nog zal toenemen, is een goede reden om te kiezen voor een digitale werkplek.

De zes stappen naar een digitale werkplek

Volg deze zes stappen om ook in jouw onderneming een digitale werkplek te creëren.

1

Ontwikkel een visie

Een soliede strategie is van cruciaal belang voor de succesvolle invoering van een digitale werkplek. Stel uzelf de vraag hoe de IT-omgeving er binnen drie jaar uit moet zien. Welke apparatuur heeft u nodig? Hoe vaak moet deze worden vervangen? Mogen werknemers hun eigen apparaten bestellen? Hoeveel vrijheid krijgen werknemers bij het kiezen van hun apparatuur? Deze en andere verwante kwesties moeten in het strategische plan worden opgenomen en met de diverse stakeholders van de onderneming besproken worden. Een duidelijk vastgelegde visie is niet alleen efficiënter, het is ook een belangrijke factor bij het overtuigen van het personeel van de mogelijkheden van digitalisering. Het helpt de werknemers te begrijpen wat de richting van de onderneming is, waarom veranderingen nodig zijn en wat de voordelen voor hen zijn.
2

Overtuig de IT- en financiële afdeling

Het kan moeilijk zijn om de ideeën en verwachtingen van de CIO af te stemmen op die van de CFO. De CIO wil ongetwijfeld overstappen naar de allernieuwste IT-omgeving, elk proces herzien en voluit kiezen voor digitalisering. De CFO kijkt vooral naar de kosten. Financiële managers kijken ook naar het rendement op de investering: zorgt de herstructurering voor een hogere output? Hoe vaak moet de IT-apparatuur worden vervangen om de efficiëntie te optimaliseren? Uw strategie voor een digitale werkplek moet daarom transparant zijn en voldoen aan de verwachtingen van de CIO en CFO als je wilt dat de strategie binnen de onderneming geaccepteerd wordt en op lange termijn een succes wordt. Er bestaan innovatieve, aangepaste bedrijfsconcepten waarmee u de betalingen voor technologische en verwante services over de hele levensduur kunt verspreiden. Zo behoud u vlotter een overzicht van de kosten en kunt u nauwkeurig alle besparingen berekenen.
3

Analyseer de behoeften

In een digitale werkplek hebben niet alle werknemers dezelfde behoeften. Medewerkersdie vooral op kantoor werken zijn het beste bediend met bijvoorbeeld een desktop-computer, terwijl werknemers in buitendienst op uiterst betrouwbare manier op afstand moeten kunnen werken. Voor ontwerpers en ontwikkelaars is de performance van de apparatuur van doorslaggevend belang. Daarom is het belangrijk om te weten wat uw werknemers nodig hebben en wie de verschillende stakeholders zijn. Door uw werknemers te betrekken, zorgt uervoor dat de digitale werkplek optimaal voldoet aan de behoeften en zorgt voor maximale efficiëntie. Daarnaast verhoogt het ook de acceptatie en tevredenheid van de werknemers.
4

Zorg voor een stapsgewijze implementatie

In plaats van wekenlang te werken aan een plan om alle computers tegelijkertijd te vervangen is het beter om de digitale werkplek stapsgewijs in te voeren en flexibel te blijven. De eisen en ook de functie van de werknemers kunnen namelijk altijd veranderen. Werkplekconcepten met flexibele en kortere voorwaarden zijn dan ook nuttiger in deze strategie. Hierdoor kan apparatuur ter beschikking gesteld worden aan werknemers wanneer dit nodig is en hoeft dit niet niet volgens vaste afschrijvingscycli. Een andere aanbevolen aanpak voor het invoeren van nieuwe IT-apparatuur is het werken met testgroepen. Zo kun je de ingevoerde wijzigen testen en de nodige aanpassingen verrichten voordat iedereen de gevolgen draagt. Door uw werknemers bij het project te betrekken verhoogt u de acceptatie van het project en verhoogt hethun digitale vaardigheden.
5

Betrek uw werknemers in het proces

Stel een stappenplan voor de invoering van de digitale werkplek op door te spreken met de verschillende stakeholders van uw organisatie. Wat heeft u nodig? Wat betekent de invoering van een digitale werkplek in de praktijk? Documenteer welke mijlpalen wanneer moeten worden bereikt en welke projectfasen nog moeten worden afgewerkt. Het is belangrijk om actief de successen van het project en de voordelen ervan binnen de onderneming te communiceren, zodat de werknemers enthousiast blijven over digitalisering. Het publiceren van de testfaseresultaten en van de ervaringen van individuele werknemers helpt de motivering te verhogen. Het samenhorigheidsgevoel zorgt daarbij voor een optimaal resultaat.
6

Maak van IT-inkopen een shopping-ervaring

Online shops zoals Amazon hebben het winkelen gerevolutioneerd. Uw werknemers kennen en waarderen de processen die door de grootste online retailers worden aangeboden en verwachten dezelfde vlotte ervaring van de IT-afdeling. In de praktijk worden ze echter geteisterd door complexe goedkeuringsprocessen en lange wachttijden. Dit is waar innovatieve inkoopoplossingen op basis van self-service-portals het verschil kunnen uitmaken. Op deze portals kunnen de werknemers zelf die digitale apparatuur kiezen die het beste geschikt is voor hun functie. Dit kunnen zij vervolgens zelf kiezen uit een selectie van artikelen die door u als IT-beleidsmaker vooraf is vastgelegd.
Zoals bij online shopping worden de producten meestal binnen enkele dagen geleverd. Eenvoudige processen, waarvan niet alleen voor de inkoop afdeling, en gepersonaliseerde gebruikersinterfaces helpt ueen optimale gebruikerservaring voor uw medewerkers te scheppen.

MEER TE WETEN KOMEN OVER DE DIGITALE WERKPLEK IN ONZE WHITE PAPERS.

Digitale Samenwerking
Hoe maak je van nieuwe digitale tools een success?
Gebruikerservaring
Het traject op weg naar een digitale werkplek kan uw bedrijf versterken
De Digitale Werkplek
Hoe u de betrokkenheid van uw medewerkers kunt vergroten

Ontdek meer over de digitale werkplek

De digitale werkplek
INVESTEREN IN TECHNOLOGIE ZONDER BUDGETOVERSCHRIJDING
De digitale transformatie van bedrijven maakt innovatieve betaalmodellen zoals pay-per-use mogelijk. Door te vertrouwen op een betaalmodel dat is gebaseerd op daadwerkelijk gebruik, kunnen bedrijven een hoge kapitaalinvestering in IT-apparatuur of voor het installeren en runnen van IT-oplossingen, vermijden.
Digitaal werkplekbeheer
OPTIMAAL ONTWERP EN EFFICIËNT BEHEER VAN DE MODERNE WERKPLEK
Tegenwoordig verwachten medewerkers dat hun werkgever een moderne digitale werkplek biedt die is uitgerust met de nieuwste technologie, 24/7 beschikbaar is en hen in staat stelt hun taken overal uit te voeren. Als bedrijven ook willen profiteren van de digitale werkplek, zullen technisch en commercieel beheer samen moeten werken.
Digitale werkplek
ONTSNAP AAN DE TCO-VAL
Of een IT-infrastructuur zichzelf terugbetaalt of niet, hangt niet alleen af van de aankoopkosten. We behandelen de kosten die vaak over het hoofd worden gezien en laten zien hoe u de correcte total cost of ownership berekent.