SEARCH
REGION: NETHERLANDS
EN
NL
BRITISH AMERICAN TOBACCO: intelligente financieringsoplossing op maat

LOGISTIEKE EN FINANCIËLE VERLICHTING

Meer focus op kernactiviteiten dankzij gemoderniseerde verkoopautomaten

ONZE KLANT BRITISH AMERICAN TOBACCO

British American Tobacco (BAT) in Zwitserland, een van 's werelds grootste tabakbedrijven, biedt werk aan meer dan 100 mensen in Boncourt en Lausanne. BBT staat voor een belangrijke logistieke uitdaging: regelmatig 5.000 verkoopautomaten bijvullen met tabaksproducten en andere consumptiegoederen. Bovendien moesten alle verkoopautomaten achteraf voor de nieuwe Zwitserse bankbiljetten worden uitgerust, wat een grote investering vereist.

UITDAGINGEN

COMPLEX BEHEER

Tijdrovend beheer van het park van verkoopautomaten

KOSTENLAST

Dure aanpassing van machines met nieuwe lezers
 

NON-CORE TAKEN

Operationele activiteiten buiten de kernactiviteiten van BAT

SLIMME OUTSOURCING

CHG-MERIDIAN heeft in nauwe samenwerking met DHL Zwitserland, een dochteronderneming van Deutsche Post die verantwoordelijk is voor logistiek en aanpassingen, een efficiënt beheerconcept voor alle verkoopautomaten ontwikkeld. Dankzij nieuw geïnstalleerde sensoren kunnen DHL-chauffeurs tabaksproducten naar wens aan de verkoopautomaten leveren, wat zorgt voor 'just-in-time'-levering.

ONZE AANGEPASTE TECHNOLOGY2USE-SUCCESFORMULE

ASSETS

Aanpassing van 5.000 verkoopautomaten met nieuwe lezers voor nieuwe Zwitserse bankbiljetten en uitrusten met sensoren voor efficiënter (just-in-time) bijvullen.

FINANCIËN

Sale en leaseback: CHG-MERIDIAN kocht alle machines aan en leasede ze binnen het budget terug aan BAT. Dit heeft de voorspelbaarheid van de cashflow en de kostentransparantie aanzienlijk vergroot en extra winst opgeleverd voor het bedrijfsresultaat van BAT.

SERVICES

De overeengekomen maandelijkse service- en huurtarieven omvatten alle gemaakte kosten voor implementatie, opslag en levering, reparaties en revisies. Deze alomvattende aanpak heeft de kosten en risico's voor BBT aanzienlijk verminderd. Als gevolg hiervan kan BAT, met het model van CHG-MERIDIAN, zich meer op kernactiviteiten concentreren.

CONCLUSIE

Door een zorgvuldig uitgewerkt concept voor het aanpakken van logistieke uitdagingen, in combinatie met een intelligente financieringsoplossing op maat, legde CHG-MERIDIAN met succes verschillende mogelijkheden voor het tabaksbedrijf BAT bloot. De gemoderniseerde verkoopautomaten maken nu 'just-in-time' levering van tabaksproducten mogelijk. Het huur- en servicemodel heeft de logistieke inspanningen en risico's aanzienlijk verminderd, dankzij voorspelbare regelmatige termijnen.

Zoltkan Hotkai, Corporate Finance Manager bij BAT, is tevreden over CHG-MERIDIAN als deskundige partner die alle technische vragen snel en flexibel kan beantwoorden.

"Het beheer van onze vloot verkoopautomaten was tijdrovend. We moesten administratieve tijd besteden aan operationele activiteiten die niet tot onze kernactiviteiten behoren.

Door een efficiënt beheerde vloot van verkoopautomaten op te zetten, heeft CHG-MERIDIAN meer tijd vrijgemaakt voor onze kernactiviteiten."
Zoltan Hutkai, Corporate Finance Manager at British American Tobacco Switzerland.
DE CIJFERS SPREKEN VOOR ZICH

NIEUWSTE TOOLS EN TECHNOLOGIEËN.

50 %

van de leidinggevenden in de industriële productiesector heeft buy-in van senior leiders voor de implementatie van nieuwe tools en technologieën.

LEASING VAN PRODUCTIEMACHINES

25 %

van de nieuwe leasings in Duitsland bestaat uit productiemachines, met een stijging van 7% in 2022.

VOORSPELBAAR RENDEMENT VAN GELEASEDE ASSETS

65 %

van de Duitse bedrijven zegt dat het voorspelbare rendement van geleasede assets een belangrijk argument voor leasing is.

SUCCESTOOLS

tesma: alle gegevens in één systeem

Meer over het product 

Ontdek meer succesverhalen van klanten

CASE STUDIES

Ontdek hoe klanten meerwaarde halen uit de oplossingen van CHG-MERIDIAN.
MEER ONTDEKKEN 

CONTACT MET ONS OPNEMEN

Wilt u persoonlijk en gratis advies? Neem contact met ons op en ontdek hoe onze expertise u van nut kan zijn.

Contact met ons opnemen

Wij staan altijd klaar om te luisteren naar uw zorgen: Wij verheugen ons op uw e-mail of telefoontje.
Contact met ons opnemen