SEARCH
REGION: NETHERLANDS
EN
NL
MONDI: Wagenparkbeheer voor industriële trucks

EEN GEHARMONISEERDE WAGENPARKOPLOSSING VOOR MEER KOSTENTRANSPARANTIE

TCO-analyse helpt MONDI betere inkoopinvesteringsbeslissingen te nemen

ONZE KLANT MONDI

Als fabrikant van duurzame verpakkingsoplossingen heeft de Mondi Group ongeveer 26.000 mensen in dienst, verspreid over 30 landen. Honderden industriële trucks zijn continu in gebruik op de productielocaties voor pulp en papier. CHG-MERIDIAN voerde voor Mondi een wagenpark- en TCO-analyse uit om industriële trucks aan te schaffen en te helpen bij de besluitvorming over de inkoop ervan.

UITDAGINGEN

ONDUIDELIJKE TCO

Gebrek aan overzicht over de totale eigendomskosten

VERSNIPPERD WAGENPARK

De huidige wagenparkstructuur voldoet niet aan de eisen

BEHOEFTE AAN DIGITALISERING

De aankoop en het beheer van het wagenpark zijn niet geharmoniseerd en worden niet digitaal beheerd

INVESTERINGEN EN TOTALE KOSTEN VERGELIJKEN

Toen MONDI industriële trucks moest aanschaffen, stond het voor een uitdaging: een gebrek aan gegevensgestuurde inzichten om de meest geschikte voertuigen te bepalen op basis van kosten en efficiëntie. Het bedrijf vond het lastig om verschillende investeringen en totaalkosten effectief te vergelijken.

CHG-MERIDIAN voerde een TCO-analyse uit van Mondi's gehele wagenpark. Deze analyse omvatte een productiviteitstest waarbij verschillende merken van hetzelfde voertuigtype werden vergeleken. De resultaten werden gebruikt om de verschillen in investeringskosten tussen de verschillende merken te visualiseren, zodat MONDI weloverwogen beslissingen kon nemen.

ONZE AANGEPASTE TECHNOLOGY2USE-SUCCESFORMULE

ASSETS

Honderden industriële trucks in gebruik op productielocaties in 30 landen wereldwijd.

FINANCIËN

Klassieke leasingovereenkomst: gebruik in plaats van eigendom is het motto van ons financieringsconcept. Met regelmatige afbetalingen in plaats van grote investeringen vooraf biedt leasing een betere budgetplanning en helpt het de cashflow te beheren.

SERVICES

TCO-analyse: CHG-MERIDIAN heeft een uitgebreide TCO-analyse uitgevoerd door op een proeflocatie een productiviteitstest uit te voeren op verschillende merken. Deze analyse gaf MONDI een solide basis om toekomstige investeringsbeslissingen te nemen.

CONCLUSIE

Als gevolg hiervan ontving Mondi een uitgebreide beslissingsmatrix van CHG-MERIDIAN. Deze matrix omvatte een beoordeling van de optimale gebruiksduur, vervangingscycli en financieringsmogelijkheden in verhouding tot de aanschafkosten. Met deze nieuwe beslissingsmatrix begrijpen de besluitvormers van Mondi nu de mogelijke prijsverschillen. Zo kan de inkoopafdeling bijvoorbeeld de aankoop van een merk dat 20 procent duurder is rechtvaardigen, omdat dat merk in het algemeen nog steeds kosteneffectiever kan zijn.

"Bij de aanschaf van industriële trucks ontbrak ons een basis om de aanschafkosten te vergelijken. Daarom was het voor ons moeilijk om in te schatten welk voertuig eigenlijk het meest rendabel was voor onze individuele wensen vanuit een algemeen kosten- en efficiëntieperspectief. CHG-MERIDIAN heeft een TCO-analyse van het wagenpark uitgevoerd met behulp van een productiviteitstest om verschillende merken van hetzelfde voertuigtype met elkaar te vergelijken. We beschikken nu over een betrouwbare en objectieve basis om beslissingen te nemen."
Mariyan Banchev, Category Manager Technical Services & Automation at the Mondi Group
DE CIJFERS SPREKEN VOOR ZICH

KOSTENOVERZICHT

10 %

of minder van de totale kosten die tijdens de levensduur worden besteed, wordt vertegenwoordigd door de aankoopprijs van nieuwe industriële apparatuur

LEASEN BIJ CHG-MERIDIAN

83 %

van de Duitse bedrijven is tevreden met zijn leasepartners.

ONDERHOUDSKOSTEN REDUCEREN

56 %

wordt gemiddeld door IT-afdelingen van hun budget besteed aan onderhoud

SUCCESTOOLS

tesma: alle gegevens in één systeem

Meer over het product 

Ontdek meer succesverhalen van klanten

CASE STUDIES

Ontdek hoe klanten meerwaarde halen uit de oplossingen van CHG-MERIDIAN.
MEER ONTDEKKEN 

CONTACT MET ONS OPNEMEN

Wilt u persoonlijk en gratis advies? Neem contact met ons op en ontdek hoe onze expertise u kan helpen.

Contact met ons opnemen

Wij staan altijd klaar om te luisteren naar uw zorgen: Wij verheugen ons op uw e-mail of telefoontje.
Contact met ons opnemen