SEARCH
REGION: NETHERLANDS
EN
NL
ENTERPRISE MOBILITY

QOLCOM

CHG-MERIDIAN biedt Qolcom een flexibele oplossing om hen toegang te geven tot de nieuwste mobiele technologie en hun totale kosten te verlagen.

Qolcom gebruikt CHG-MERIDIAN om modern mobiel werken te implementeren

Over Qolcom

Qolcom is een toonaangevende Britse integrator met oplossingen voor veilige draadloze netwerken en mobiel device management. Met hun oplossingen kan de nieuwe, snel groeiende, groep mobiele werknemers het meeste halen uit applicaties en diensten.

De oplossingen van Qolcom verbeteren de productiviteit, introduceren nieuwe efficiëntieverbeteringen en versnellen de responstijden van bedrijven, zodat draadloze netwerken en mobiele apparaten bijdragen aan het succes van bedrijven.

De voorwaarden

In 2017 bevond Qolcom zich in dezelfde positie als veel KMO’s op het vlak van hun overeenkomsten inzake corporate mobile device estate en airtime. Net als vele andere bedrijven heeft Qolcom zich ontwikkeld als een bedrijf dat gebruik maakt van het hardwarefonds van de airtime providers. Dit kwam goed uit, omdat het aantal telefooncontracten relatief klein was, maar door de snelle groei van het bedrijf ontstond de behoefte aan meer contracten en meer apparaten. Meestal hield het hardwarefonds van de airtime provider geen gelijke tred met het aantal verbindingen op het contract, waardoor het hardwarefonds ontoereikend was om het aantal benodigde apparaten te dekken, laat staan tussentijdse toevoegingen en vervangingen.

De oplossing

Qolcom onderzocht de mogelijkheden om de hardware te scheiden van de airtime, waardoor de kosten met de airtime provider met meer dan 50% zijn gedaald. De hardware werd vervolgens gefinancierd door middel van een huurovereenkomst met CHG-MERIDIAN. Dit bood Qolcom de mogelijkheid om elk apparaat te vernieuwen met de allernieuwste iOS- en Samsungapparaten voor elke werknemer, met aanzienlijke besparingen inzake de gecombineerde airtime-overeenkomst. Deze overeenkomst zorgt ook voor een werkbaar vernieuwingsprogramma om de 2 jaar, zodat medewerkers bijblijven met de laatste mogelijkheden op vlak van de techniek.

qolcom logo

Ontdek meer

Lees hier meer over de andere diensten die we aanbieden