SEARCH
REGION: NETHERLANDS
EN
NL

Milieubescherming is mijn topprioriteit, maar het kost me veel tijd.

Meer weten

Milieubescherming is mijn topprioriteit, maar het kost me veel tijd.

Met de juiste partner is het implementeren van een duurzame IT-oplossing net zo snel en ongecompliceerd als traditionele IT-aankopen.
Meer weten

Hoe kan ik de extra kosten van groene IT rechtvaardigen?

Duurzame IT hoeft niet duur te zijn. De extra kosten om een smartphone koolstofneutraal te maken, bedragen slechts een paar cent per maand.
Meer weten

Duurzame activiteiten moeten volledig worden gedocumenteerd.

Platformen zoals EcoVadis kunnen helpen om het bewijs te leveren van een duurzame supply chain. Bij de keuze van een IT-oplossing moet u op zoek gaan naar internationaal erkende certificaten, bijvoorbeeld voor het compenseren van emissies.
Meer weten

LANGDURIG SUCCES VAN CIRCULAIRE ECONOMIE EN KLIMAATACTIE DANKZIJ DUURZAME IT-INFRASTRUCTUREN

De taak van een sustainability manager is moeilijk. U hebt de opdracht uw bedrijf duurzamer te maken, maar u mag de commerciële realiteit niet uit het oog verliezen. Ook moet u rekening houden met nieuwe wetten en voorschriften. In onze white paper leggen we uit hoe u ervoor kunt zorgen dat uw IT duurzaam en winstgevend is. Het biedt:

  • INZICHTEN IN HUIDIGE MARKTTRENDS
  • OPLOSSINGEN DIE U SNEL KUNT IMPLEMENTEREN
  • DE LAATSTE FEITEN EN CIJFERS VAN DE ELLEN MACARTHUR FOUNDATION EN ANDERE

WAT ZEGGEN ONZE KLANTEN,

"We streven ernaar om tegen 2025 ten minste 50 procent van de producten die we zelf maken, te vervaardigen uit hernieuwbare of gerecyclede materialen. Duurzaamheid, en dus het vrijwaren of verbeteren van de levenskwaliteit voor toekomstige generaties, is heel belangrijk voor ons. carbonZER0 past perfect bij Storopack en helpt ons om onze duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken."
Thomas Mühleisen, HEAD OF CORPORATE IT, STOROPACK HANS REICHENECKER GMBH

FAQ: WAT U MOET WETEN ALS SUSTAINABILITY MANAGER

Hoe kan mijn bedrijf de hoeveelheid elektronisch afval die het genereert, verminderen?

Elk jaar wordt ongeveer 50 miljoen ton elektronisch afval geproduceerd. Wij verminderen de hoeveelheid elektronisch afval door oude apparatuur systematisch op te knappen en door te verkopen. In 2020 hebben we 96 procent van de lease-retours een tweede leven gegeven. In samenwerking met onze gecertificeerde recyclingpartners hebben wij de resterende 4 procent, voor zover technisch mogelijk, teruggebracht in de materiaalkringloop. Trouwens, we kunnen alle IT doorverkopen die u reeds in uw bedrijf hebt. De opbrengst kan worden gebruikt om de kosten van uw eerste project te drukken.

Hoe kan koolstofneutrale IT worden geleverd?

Bedrijven, processen en producten worden als koolstofneutraal beschouwd als hun CO2-uitstoot volledig wordt vermeden of verminderd en gecompenseerd. Aangezien het erg moeilijk is om de CO2-uitstoot van IT-apparatuur te vermijden, ondersteunt CHG-MERIDIAN internationale koolstofcompensatieprojecten via zijn carbonZER0-product. Door uw uitstoot te compenseren, kunt u de koolstofvoetafdruk van uw bedrijf aantoonbaar verkleinen en een tastbare bijdrage leveren aan de beperking van de klimaatverandering.

Duurzaamheid mag niet te veel kosten. Hoe kan ik daar op reageren?

Duurzame IT hoeft niet duur te zijn. De kost om een smartphone koolstofneutraal te maken via carbonZER0 bedraagt slechts een paar cent per maand. Kiezen voor een aangepast bedrijfsconcept op basis van de circulaire economie kan ook vruchten afwerpen. U vermijdt hoge initiële investeringen, profiteert van aantrekkelijke restwaarden, en wij zorgen voor duurzame doorverkoop.

Duurzaamheid moet worden gedocumenteerd. Waar moet ik op letten als het om documentatie gaat?

Sustainability managers zijn reeds verplicht een breed scala aan documentatie te verstrekken en zijn verantwoordelijk voor de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de onderneming in de gehele supply chain. Daarom maakt CHG-MERIDIAN gebruik van het EcoVadis-platform om ons streven naar duurzaamheid op transparante wijze te documenteren. En onze klanten ontvangen een officieel certificaat wanneer zij de uitstoot van hun IT-apparatuur compenseren.

CHECKLIST - UW VOORDELEN

  1. Oplossingen die duurzaam én kosteneffectief zijn.
  2. Een partner die tot de top 25 procent van duurzame bedrijven behoort (volgens EcoVadis).
  3. Een programma (carbonZER0) dat uw IT koolstofneutraal maakt.
  4. Internationaal erkende certificaten en mitigatieprojecten voor klimaatverandering als bewijs van uw duurzaamheid.
  5. Een aangepast bedrijfsconcept met remarketing - ongecompliceerd en winstgevend.

HERGEBRUIK

96 %

Percentage van apparaten dat kan worden opgeknapt voor een duurzaam tweede leven

REMARKETING

~ 1 MILLION

Het aantal apparaten dat CHG-MERIDIAN in 2021 heeft opgeknapt.

PIONIER

20 21

Sinds 2021 zijn wij koolstofneutraal.

"Bedrijven moeten bewijzen dat hun bedrijfspraktijken op lange termijn en op alle niveaus duurzaam zijn en dat zij een positieve bijdrage leveren aan de samenleving en het milieu. Pas dan krijgen bedrijven hun maatschappelijke vergunning om zaken te doen".
Matthias Steybe, responsable Groupe du développement durable pour CHG-MERIDIAN
CHG-MERDIAN Mitgliedschaften & Initiativen

EEN RONDLEIDING DOOR ONS TECHNOLOGIECENTRUM

Elk jaar worden bijna een miljoen apparaten, van printers tot smartphones, opgeknapt en opnieuw verkocht in onze technologiecentra of via onze goedgekeurde partners. Ga met ons mee voor een rondleiding door ons technologiecentrum in Gross-Gerau.

EXTRACT UIT ONZE WHITE PAPER

"Het doorverkopen van gebruikte IT-technologie verlengt de levenscyclus en vermindert elektronisch afval, waardoor waardevolle hulpbronnen worden bespaard en de hoeveelheid broeikasgassen en verontreiniging door mogelijk giftig afval wordt verminderd.

Leasing- en huurmodellen verhogen de inzamelingspercentages zodat meer apparaten kunnen worden opgeknapt en hergebruikt. In haar actieplan voor de circulaire economie pleit de Europese Commissie ervoor meer gebruik te maken van stimuleringsmaatregelen om de invoering van het "product-as-a-service"-model aan te moedigen. Door hun IT te huren of te leasen, kunnen bedrijven actief zijn op verschillende gebieden die door de circulaire economie worden gedefinieerd."