SEARCH
REGION: NETHERLANDS
EN
NL

Hoe kan ik mijn IT-aankoopprocessen optimaliseren?

Meer weten

Hoe kan ik mijn IT-aankoopprocessen optimaliseren?

Wij bieden u een one-stop oplossing voor een centraal beheer van uw processen, in hoge mate geautomatiseerd en met een volledig overzicht van uw IT-landschap.
Meer weten

Duurzaamheid en kostenverlaging: zijn die verenigbaar?

Wij analyseren de TCO van uw IT en ontwikkelen aangepaste bedrijfsconcepten die u in staat stellen uw totale kosten te verlagen en duurzame diensten te integreren zonder extra inspanningen.
Meer weten

Hoe kan ik mijn duurzaamheidsdoelstellingen bereiken?

Aankoopdoelstellingen en duurzaamheidsdoelstellingen kunnen hand in hand gaan. Wij kunnen uw IT koolstofneutraal maken - zonder extra inspanningen en met alle nodige certificatie.
Meer weten

Duurzame IT-aankopen: betaalbaar, ongecompliceerd en duurzaam!

Als aankoper hebt u veel contacten en stakeholders, en beheert u grote hoeveelheden gegevens, vaak op wereldwijd niveau. De complexiteit en de kosten hiervan nemen toe als u mobiele en hybride werkplekken moet uitrusten. Bovendien moet u ook rekening houden met nieuwe milieurichtlijnen. In onze white paper leggen we uit hoe u ervoor kunt zorgen dat uw IT-aankopen duurzaam én kostenefficiënt zijn.

  • INZICHT IN HUIDIGE MARKTTRENDS 
  • ADVIES OVER HET VERZOENEN VAN DUURZAAMHEID EN KOSTENEFFICIËNTIE IN IT
  • DUURZAME AANKOOPOPLOSSINGEN

WAT ZEGGEN ONZE KLANTEN?

"We hebben voor CHG-MERIDIAN gekozen omdat ze in staat zijn alles transparant via TESMA® Portal te verwerken, en we waren onder de indruk van hun retourproces, dat een opknapbeurt voor een tweede productleven omvat. Dat was voor ons bijzonder belangrijk, omdat het voldoet aan onze eigen hoge duurzaamheidsnormen."
Sabine Tschöp, PROCUREMENT MANAGER IN CORPORATE SERVICES, CLARIANT GERMANY

FAQ: WAT U MOET WETEN ALS IT-AANKOPER

Hoe kan duurzaamheid werken wanneer de IT-aankoopcycli steeds korter worden?

Wij geloven in het principe van de circulaire economie. We leveren u de IT die u nodig heeft en nemen uw oude apparaten mee om ze op te knappen en door te verkopen. Dit verlengt de levensduur van de apparaten, vermindert elektronisch afval en stelt uw bedrijf in staat altijd te profiteren van de nieuwste IT-technologie.

Klimaatmaatregelen doen de kosten stijgen. Waarom zou het anders zijn bij IT-aankopen?

Wij bieden een one-stop oplossing die duurzame IT levert op een kostenefficiënte manier. We beginnen met een analyse van uw besparingspotentieel: welke apparaten zijn er wereldwijd in gebruik? Heeft u ze allemaal nodig? Wat zijn de interne kosten van administratie, onderhoud en reparatie? Verkoopt u reeds uw oude apparatuur, en zo ja, is dit winstgevend? En als u uw IT CO2-neutraal wilt maken, kunnen wij dat voor slechts een paar cent per maand regelen.

HOE WERKT EEN CO2-NEUTRALE IT-AANKOOP?

Wij bieden onze klanten de mogelijkheid om de CO2-uitstoot te compenseren die wordt gegenereerd tijdens de productie, de gebruiksfase en de einde-leasefase van hun apparatuur, met inbegrip van alle transport. Die optie komt in de vorm van een extra betaling, die wordt gebruikt om geselecteerde internationale klimaatprojecten te ondersteunen. U ontvangt een certificaat van de bespaarde uitstoot, afgegeven volgens de internationale normen.

Hoe kan ik nagaan of mijn leveranciers zich inzetten voor duurzaamheid?

U kunt bijvoorbeeld een platform als EcoVadis gebruiken. Het verstrekt informatie over het engagement van tal van bedrijven op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en rangschikt ze op basis daarvan. CHG-MERIDIAN heeft een zilveren rating en staat daarmee in de top 25 procent van duurzame ondernemingen.

CHECKLIST – UW VOORDELEN

  1. Een kostenefficiënt aangepast bedrijfsconcept.
  2. Maximale transparantie via ons TESMA®-platform.

  3. Een internationaal team dat u zoveel mogelijk ontzorgt.

  4. Efficiënte doorverkoop van uw oude apparatuur in lijn met de circulaire economie.

  5. CO2-neutrale IT: weinig moeite, grote impact.

RANGSCHIKKING

NUMMER 1

Volgens de 2021 Global Chief Procurement Officer Survey van Deloitte heeft efficiëntie in aankoopprocessen de plaats ingenomen van kostenbesparingen als prioriteit nummer 1 op het gebied van aankopen.

PRODUCTCYCLI

82 KG

De hoeveelheid broeikasgas die door een iPhone 12 Pro wordt gegenereerd. Het grootste deel daarvan wordt uitgestoten tijdens de productie. Door de telefoons op te knappen en opnieuw te verkopen kan dit volume over een langere periode worden gespreid.

CONCURRENTIE

30 %

Het gewicht dat bij openbare aanbestedingen in Noorwegen aan de factor "duurzaamheid" wordt toegekend. Andere landen werken reeds aan soortgelijke criteria.

"Een groeiend aantal openbare aanbestedingen vereist van bedrijven dat ze volledige documentatie over hun duurzaamheidsactiviteiten voorleggen, waardoor de invloed en de verantwoordelijkheden van IT-aanbestedingen toenemen. Daarom laat CHG-MERIDIAN zijn duurzaamheidsactiviteiten elk jaar door EcoVadis beoordelen".
Matthias Steybe, GROUP SUSTAINABILITY OFFICER AT CHG-MERIDIAN
CHG-MERDIAN Mitgliedschaften & Initiativen

Een rondleiding door ons technologiecentrum

Elk jaar worden bijna een miljoen apparaten, van printers tot smartphones, opgeknapt en opnieuw verkocht in onze technologiecentra of via onze goedgekeurde partners. Ga met ons mee voor een rondleiding door ons technologiecentrum in Gross-Gerau.

White Paper downloaden

EXTRACT UIT ONZE WHITE PAPER

"Schaarse middelen en digitalisering vragen om een nieuwe vorm van IT-aankopen die meer op het gebruik is gericht en meer aandacht heeft voor duurzaamheid. Het biedt de basis voor een efficiënt IT-beheer en meer zekerheid en flexibiliteit bij de planning. Het levert ook solide kostenvoordelen op.

Digitalisering, duurzaamheid en kostenefficiëntie gaan hand in hand. Ze bieden bedrijven tal van voordelen en helpen hen te positioneren als pioniers van een beweging waarin maatschappelijk verantwoord ondernemen een sleutelrol speelt bij klantenwerving en -behoud".