SEARCH
REGION: NETHERLANDS
EN
NL

Duurzaamheid is allemaal goed en wel, maar ik heb de middelen niet.

Meer weten

Duurzaamheid is allemaal goed en wel, maar ik heb de middelen niet.

Duurzame IT-oplossingen betekenen niet noodzakelijk extra werk. Wij bieden kant-en-klare diensten die u snel en gemakkelijk kunt integreren. Wij zorgen voor het hele proces.
Meer weten

Knelpunten in de bevoorrading stellen me voor uitdagingen

Wij bieden onze klanten een one-stop oplossing, waarbij wij buiten gebruik gestelde apparatuur opknappen en doorverkopen. Dit vergroot het aanbod van IT-apparaten op de markt.
Meer weten

Up-to-date, mobiele én duurzame IT: hoe kan ik daarvoor zorgen?

Wij helpen u om een duurzame, functionele hybride werkplek ter beschikking te stellen van uw gebruikers. En als de eisen veranderen, zorgen wij voor de nodige aanpassingen.
Meer weten

De toekomst van IT-aankopen

Een IT-afdeling heeft talrijke, uiteenlopende taken. Ze moet ervoor zorgen dat de nodige IT-infrastructuur beschikbaar is om de collega's in staat te stellen efficiënt, veilig en flexibel te werken. Dit vergt veel middelen. Nieuwe vereisten, bijvoorbeeld dat IT duurzaam moet zijn, vormen een extra uitdaging. In ons e-book leggen we uit hoe u uw IT duurzaam kunt maken ZONDER uw middelen te blokkeren.

  • EEN BLIK OP DE TOEKOMST VAN IT-AANKOPEN
  • OPLOSSINGEN DIE UW IT-AFDELING ONTZORGEN
  • DUURZAME STRATEGIEËN DIE MANAGEMENT EN GEBRUIKERS TEVREDEN STELLEN

Wat zeggen onze klanten?

CHG-MERIDIAN biedt ons een allesomvattende ondersteuning gedurende de gehele levenscyclus van de technologie, van advies en aankoop tot einde-leasing en gegevensverwijdering. Hierdoor hebben wij onze productiviteit en rendement aanzienlijk kunnen verhogen. Voor ons is de samenwerking een uitstekend en hecht partnerschap.
Ulf Kütemeyer, SENIOR MANAGER CONTRACTING & PROCUREMENT, PANASONIC INFORMATION SYSTEMS COMPANY EUROPE

FAQ: Wat u moet weten als IT-manager

Hoe kan duurzame IT worden geïmplementeerd zonder alle middelen te blokkeren?

We zijn ons terdege bewust van de toenemende eisen en de talrijke taken waarmee u wordt geconfronteerd. Daarom nemen wij u werk uit handen en geven wij u toegang tot ons TESMA®-platform, waarmee u uw IT gemakkelijk en flexibel kunt beheren. Ons bedrijfsmodel, gebaseerd op de circulaire economie, en carbonZER0, onze optie voor CO2-compensatie, zorgen ervoor dat uw IT duurzaam is. U kunt deze diensten zonder extra moeite aan uw bestaande order toevoegen.

Waarom zou ik mijn IT-apparatuur doorverkopen?

IT-apparaten die u niet meer gebruikt, zoals pc's, laptops en smartphones, worden professioneel opgeknapt en doorverkocht. Hierdoor kunnen wij een substantiële bijdrage leveren aan de vermindering van elektronisch afval en tegelijkertijd de beschikbaarheid van IT-apparaten op de markt vergroten. Dit is momenteel een heel relevant onderwerp, dat van toenemend belang is voor bedrijven die in hun interne strategie het gebruik van opgeknapte apparatuur in een deel van hun IT-landschap opnemen.

Wat gebeurt er met eventuele gevoelige gegevens die op de apparatuur zijn opgeslagen aan het einde van de levenscyclus?

De experts in ons technologiecentrum voeren een professioneel en ISO-gecertificeerd gegevensverwijderingsproces (eraSURE®) uit op elk apparaat. Wij hebben meer dan 40 jaar ervaring met het wissen van gegevens en het opknappen en recyclen van apparatuur.

Gebruikers vragen steeds vaker om duurzame IT-apparatuur. Hoe kan ik aan deze vraag voldoen?

U kunt vertrouwen op een aangepast bedrijfsconcept waarmee u bijdraagt aan de vermindering van elektronisch afval, of u kunt uw IT koolstofneutraal maken. U kunt deze beslissing als bedrijf nemen, of u kunt het aan uw werknemers overlaten wanneer zij hun apparatuur bestellen. Wij zorgen voor het hele proces.

Checklist - uw voordelen:

  1. Een partner die uw werklast zoveel mogelijk vermindert.
  2. Een ultramodern IT-landschap dat uw concurrentievermogen versterkt.
  3. De mogelijkheid om te voldoen aan een breed scala van gebruikerseisen.
  4. Duurzame producten en diensten die functioneel zijn en uw gebruikers tevreden stellen.
  5. Maximale beveiliging van uw gegevens.
     

ENORME OPPORTUNITEIT

1 :5

Slechts één op de vijf elektronische apparaten wordt momenteel gerecycled of opgeknapt. Wij willen dit veranderen.

ERVARING

~ 1 MILJOEN

Het aantal apparaten dat CHG-MERIDIAN in 2021 opknapte.

RESOURCES

0 UUR

De hoeveelheid tijd die u moet besteden aan het berekenen van de CO2-uitstoot van uw IT-landschap. Kies voor carbonZER0 en laat ons dit gratis voor u verzorgen!

Duurzaamheid wordt een must bij IT-aankopen. Het vereist initiatieven die zowel doeltreffend als betaalbaar zijn. Wij delen informatie met deskundigen over de hele wereld en ontwikkelen onze diensten en producten op basis van deze kennis.
Matthias Steybe, GROUP SUSTAINABILITY OFFICER AT CHG-MERIDIAN
CHG-MERDIAN Mitgliedschaften & Initiativen

Een rondleiding door ons technologiecentrum

Elk jaar worden bijna een miljoen apparaten, van printers tot smartphones, opgeknapt en opnieuw verkocht in onze technologiecentra of via onze goedgekeurde partners. Ga met ons mee voor een rondleiding door ons technologiecentrum in Gross-Gerau.

Een fragment uit onze white paper

"Het valt niet te ontkennen: digitalisering - van smartphones tot streaming en blockchaintechnologie - is verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van de CO2-uitstoot. Het grootste deel daarvan wordt al uitgestoten bij de winning van grondstoffen en de productie van IT-apparatuur. Ook het vervoer heeft een aanzienlijke koolstofvoetafdruk, niet in het minst door de complexe structuren van wereldwijde bevoorradingsketens. Nadat de apparaten aan de gebruiker zijn geleverd, worden zij vaak slechts korte tijd gebruikt, waarna ze worden weggegooid. Dit resulteert in miljoenen tonnen elektronisch afval."

Als u uw bedrijf wilt uitrusten voor de toekomst en de koolstofvoetafdruk van uw IT wilt verkleinen zonder grote investeringen, lees dan ons e-book, dat een checklist bevat met zaken waarmee u rekening moet houden tijdens de implementatie.