SEARCH
REGION: NETHERLANDS
EN
NL
IT

MEDIQ

Mediq levert medische hulpmiddelen, gezondheidsproducten en innovatieve oplossingen aan zorgverleners en patiënten.

EEN OPLOSSING MET TOEGEVOEGDE WAARDE

OVER MEDIQ

Mediq is een internationaal bedrijf dat professionals in de gezondheidszorg en patiënten ondersteunt met medische hulpmiddelen, gezondheidsproducten en innovatieve oplossingen. Mediq werkt samen met ziekenhuizen, zorginstellingen, huisartsen en verpleegkundigen om hen in staat te stellen de best mogelijke zorg te verlenen. 

Mediq heeft leidende marktposities in 13 landen. Het hoofdkantoor is gevestigd net buiten Utrecht, Nederland. Meer dan 2.500 medewerkers zetten zich in om de resultaten in de gezondheidszorg en de betaalbaarheid van de zorg te verbeteren.

DE BEHOEFTE

Toen Corona opkwam, stond Mediq voor 2 uitdagingen: 

  1. fors investeren om de reguliere bedrijfsprocessen aan te passen aan de marktvraag,
  2. investeren in hardware om hun meer dan 1000 medewerkers uit te rusten met laptops om werken op afstand mogelijk te maken.

Beide investeringen doen zou een te grote belasting vormen voor het bedrijf. Daarom zochten ze naar een oplossing om te investeren in hardware zonder dat dit een enorme cashflow vereiste. Het leasen van de apparatuur bleek een geschikte oplossing te zijn.

DE OPLOSSING

Mediq koos ervoor om de hardware te leasen, wat hen op meerdere manieren ondersteunt:

  • ze hebben een transparanter zicht op de lifecycle van hun producten en op de relevante contracten,
  • ze hebben veel processen kunnen standaardiseren,
  • de operationele kosten zijn gedaald,
  • aanvullende diensten kunnen zeer flexibel worden opgezet
     

GROENE OPLOSSING

Dankzij de besparingen kon Mediq carbonZER0, de upgrade voor CO2-neutrale IT-leasing, toevoegen aan de leaseovereenkomst met CHG-MERIDIAN. Door te kiezen voor carbonZER0 compenseren ze de CO2-uitstoot die wordt gegenereerd tijdens de volledige lifecycle van de door CHG-MERIDIAN gefinancierde IT-apparatuur, van productie, transport en gebruik tot en met de end-of-life fase. Door ook de optie Closing the Loop toe te voegen, kon Mediq de gerelateerde e-waste compenseren.  Zo draagt de oplossing van CHG-MERIDIAN bij tot het behalen van de MVO objectieven. 

Bekijk ook zeker de video's:

  1. Mediq Global Controller kiest voor IT leasing om de +1000 medewerkers in Nederland in stat te stellen remote te werken.
  2. Mediq ESG Manager legt uit hoe CO2-neutrale IT leasing bijdraagt aan het behalen van de MVO objectieven 

Neem contact met ons

Aarzel niet om contact op te nemen.

André Goeree

Senior Key Account Manager IT and Industry